Anläggningen

Anläggningens samtliga byggnader ägs av VKRK och tomten ägs av Landskrona stad. Våra vinterhagar arrenderas och ägs av Landskrona stad. 

Anläggningen har två ridhus. Det stora ridhuset har manegemått 20x65m och det mindre ridhuset har manegemått 20x40m. Föreningen har även en utomhusbana med måtten 54x66m. Därutöver har vi möjlighet till terrängridning i Ottarpshagen som arrenderas av föreningen.

 

2012 inledde föreningen en större utveckling av anläggningen och byggde en ny kafeteria i det stora ridhusets södra gavel, samt domartorn, sekretariat och toaletter i anslutning till detta. I ridhusets andra gavel byggdes verkstad och maskingarage.

Nästa steg i moderniseringen och utvecklingen av anläggningen var ett nytt storhäststall i anslutning till det befintliga stallet som blev ponnystall när byggnationen stod klar under 2017. Utvecklingen av stallen innebär bättre miljö för hästarna med boxar till alla och säkrare miljö för alla att vistas i, med exempelvis bredare gångar och skjutdörrar till alla boxar. Utöver detta kommer det att bli en ny yta för avsutten ridning dvs teorilektioner, en toalett, spolspilta, ramp för funktionshindrade och tvätt och torkrum för täcken och schabrak. Nu när stallet är klart återstår sista delen som innebär ett nytt utbildningshus. Bygglov beviljades 2016 för både stall och utbildningshus. Så snart finansieringen är klar påbörjas den sista byggnationen i det stora byggprojektet.
 

Anläggningen är anpassad för att även funktionshindrade ska kunna besöka och rida på anläggningen.

Sorteringskärl för glas, papp och brännbart finns på gårdsplanen. Vid gaveln på lilla ridhuset finns även ett svart kärl för hushållsavfall. I kärlet för hushållsavfall ska hushållssopor och matrester slängas. I kärlet brännbart kan allt som brinner (trä, plast, servetter etc etc) slängas, men inga matavfall.

 

Anläggningen är rökfri.

 

 

;