Ordförande har ordet

September 2018


Vår ordförande Anna har ordet                            

Vilken sommar vi har haft!

 

Detta år kom sommaren tidigt till Landskrona och till Viarp. Det innebar att våra hästar och ponnyer nog var lite extra lyckliga när de fick komma ut på sitt årliga sommarlov i Ottarpshagen.

Samtidigt som hästarna gick på sommarlov arbetades det febrilt på klubben, och många av er var involverade i anledningen till detta, nämligen SM-veckan. Viarp stod även i år som arrangör av SM i Paradressyr och nytt för 2018 var att det skedde som en del av SM-veckan, vilken gick av stapeln i juli som ett samarbete mellan Landskronas och Helsingborgs kommuner.

Innan tävlingarna, och när hästarna var på bete, så passade vi på att fräscha upp och måla vår anläggning och även då var det ni, våra medlemmar, som gav av er tid och energi för att få jobbet gjort.

 

SM-veckan är över men inte ert engagemang, många av er har under sommaren jobbat med att vara funktionär på Landskrona Karnevalen och hjälpt till på Viarp med flera olika saker. Genom ert engagemang kan vi fortsätta att utveckla och förbättra verksamheten i klubben. Bland annat bidrog insatsen på Karnevalen att vi kunde köpa stor hästen "Sally". 

 

Precis som jag skrev förra året så rekommenderar jag er att fundera över varför ni ger detta till föreningen och förhoppningsvis landa i ett svar som ger er mening och en "go känsla" av att bidra och samarbeta sann Viarpsanda.

 

Vi i styrelsen sätter stort pris på det, och vill passa på att framföra vårt varmaste TACK!

 

I skrivande stund börjar ännu en termin på ridskolan, vilket vi alla ser framemot. Välkomna till höterminen på Viarp

 

Varmt välkomna till Viarp!!

 

Hälsningar från styrelsen genom

Anna Törnebrant

Ordförande Viarps Kör- och Ridklubb

 

 

Maj 2017,  Presentation av styrelsen 2017


Hej alla Viarpare!

 

Bättre sent än aldrig kommer här en kort introduktion av den nya styrelsen. Vi är elva personer i gruppen med olika bakgrunder och historia i klubben.

 

Jag som skriver heter Anna Törnebrant och är ny ordförande sedan februari i år. Jag är 36 år och har varit medlem i klubben cirka 30 år, ibland som lektionsryttare och ibland som privatryttare allteftersom mitt liv sett olika ut. Idag bor jag i Helsingborg och arbetar i Köpenhamn som Sales & Marketing Director hos Royal Canin Norden. Mina intressen är förutom hästar och dressyr även löpning, skidåkning och inredning. Både jag och min dotter Clara rider varje vecka här på ridskolan och ibland även min mamma så att vi då kan representera tre generationer Viarpare.

 

Helen Jacobsson känner ni sedan tidigare då hon suttit i styrelsen i nio år, nytt för i år är att hon har rollen som vice Ordförande. Helen har ridit i Viarp sedan 1992 och har, tillsammans med sin syster, en egen häst, ett åttaårigt sto som heter Dakenda. Till vardags arbetar hon som åklagare i Helsingborg.

 

Åse Gillmert bor i Helsingborg och sitter i styrelsen för tredje året i rollen som Kassör. Åse och hennes två döttrar har ridit på Viarp från och till sedan 2002 och varit medlemmar hela tiden även under perioder med privat ridning. Åse rider lektion för Lotta en kväll i veckan och har då Helene och Susannes fina Dakenda med sig. Hon är ekonom på Killbergs Bokhandel AB och sitter i centrala Helsingborg på Stortorget. Intressen är självklart hästar och ridning, barnen, jobbet och resor, böcker och annan träning.

 

Anna Ewerman är vår Sekreterare och hon började rida på Viarp som 6-åring. Därefter har hon varit engagerad i både Ungdomssektionens styrelse och som teoriledare. Anna studerar ekonomi vid Lunds Universitet, bor i Landskrona och älskar hästar och dressyr.

 

Mia Malmqvist är också Viarpare sedan många år och brinner för Viarps tävlingsverksamhet. Mia representerar Tävlingskommittén i styrelsen, och har kontakt med förbundet angående allt som rör tävlingar och licenser.

 

Marie Sydborns roll i styrelsen är att vid behov vara ett opartiskt stöd till personalen i arbetsrelaterade frågor. Hon rider 2 gånger i veckan på Viarp och hennes favoritgren är dressyr, utöver hästar så är hennes passion att resa. Marie arbetar som rehabsamordnare/företagssköterska inom företagshälsovård.

 

Urban Gustafsson är ny i styrelsen och hans roll är fokuserad på sponsring.  Han hänger sedan tre år i stallet tillsammans med sin dotter Molly. Till vardags jobbar Urban som socionom i Lund med barn i behov av stöd.

 

Sara Holmberg är ledamot i styrelsen med ansvar för fixardagarna. Hon och hennes dotter har ridit på Viarp i snart två år och trivs mycket bra.  Sara jobbar på Hermods som utvecklingsledare inom distansutbildning och har en start passion: trädgården ❤ bästa tiden är våren, när trädgården vaknar.

 

Jimmy Larsson bor i Kvistofta bara några kilometer från Viarp med sin fru Maria och två döttrar Thyra 12 samt Elsa 10 år. Båda barnen är aktiva i föreningen och har stort hästintresse. Själv missar Jimmy inte en chans att sopa stallgången när han är i Viarp. J Jimmy arbetar som konsult i IT-branschen och i styrelsen bidrar han med sitt tekniska kunnande som Bygg-/Teknikansvarig.

 

Gabriella Wilton är ansvarig för marknadsföring och hon har två döttrar som både rider på ridskolan och tävlar med den egna ponnyn på klubbtävlingarna. Gabriella arbetar som Marketing Communications Manager på Thule Group och bor i Ålstorp på hästgård. Gabriellas intressen är hästar, skidåkning, och att vara ute i naturen.

 

Niklas Sihvo är Suppleant i styrelsen och hans yngsta dotter Emilia rider på Viarp. Till vardags arbetar han som pilot på SAS i Köpenhamn. Niklas är en kreativ person och kan använda hammare, symaskin och lödkolv efter behov. Bor i Gantofta med fru och två barn.

 

Vi är samtliga enormt stolta över att ha fått Ert förtroende att sitta med i VKRKs styrelsen och såklart tacksamma för allt arbete som Ni alla utför och som tillsammans gör Viarp till den fantastiska klubben den är!

 

Väl mött,

Styrelsen genom Anna Törnebrant

 

 

Augusti 2016


Hej alla nya och gamla Viarpare!

 

Hoppas ni har en härlig sommar full av sol, bad, glass och allt annat som hör sommaren till. Medan ni njuter av den kommer här en hälsning inför kommande ridtermin.


Välkomna till en ny och händelserik termin i Viarp. Tänk vad veckorna här är fyllda av aktiviteter.

 

Oavsett vilken dag och tid man kommer är det full aktivitet. Det är ridlektioner, teorilektioner, clinics, teoriledarträffar, tävlingar och… ja listan kan göras hur lång som helst. Vi kommer även detta år ha ett samarbete med svenska kyrkan. Som har en konfirmationsgrupp kombinerad med ridning hos oss. Sen kommer Svalövs gymnasium att ha undervisning för de som läser hästinriktning hos oss. Kul att de valt att samarbeta med VKRK! När det gäller utvecklingen av anläggningen har vi nu äntligen startat upp nästa etapp. Rivningen av klubb- och katthus sker under sommaren. Bygglov är klart och det nya stallet samt utbildningshuset påbörjas under hösten. Snart är vi i mål och har en fin, funktionell och handikappanpassad anläggning klar.

 

Jag hoppas alla känner till vår ledarskola för ungdomarna. Man börjar som hästskötare. Då har man

en häst man pysslar om lite extra en eller några dagar i veckan och så går man på skötarträffar och

får lära sig mer om ridning, utrustning och hästskötsel. Visar man intresse och har tid att vara i stallet kan man sen bli stallvärd. Då är man i stallet några timmar en dag i veckan och hjälper nybörjare tillrätta. Sista steget är teoriledare. Då får man ansvar för teoriundervisningen i en ridgrupp. Dessa duktiga ungdomar är en stor tillgång för vår förening och ni ska veta att era insatser uppskattas mycket! Även på den ideella sidan är det full fart, det är helgjour, funktionärer till tävlingar, hjälp med utfordring av hästar, fixardagar med mera. All denna hjälp är nödvändig för att få vår förening att fungera. Stort tack till alla som på olika sätt hjälper till. Ni som vill hjälpa till med inte riktigt vet vad och hur fråga någon ridlärare, någon i styrelsen eller någon i våra kommittéer. Sist vill jag slå ett slag för våra klubbtävlingar. Senaste året har vi haft rekordmånga startande både i hoppning och dressyr. Till min stora glädje har vi även fått med en hel del seniorer!

 

Låt oss se till att denna trend håller i sig.

 

Vi ses i stallet

Leif Lindvall

Ordförande

 leif lidvall


September 2015

Välkomna till en ny termin på Viarp! Hoppas ni alla haft en skön sommar men nu ska det bli kul att komma igång på hästryggen igen! Det händer mycket på Viarp nu!

Anna vår ordförande har valt att avgå. Hon har ett arbete på Landskrona kommun som gör att hon i vissa frågor hamnar på dubbla stolar med sitt engagemang i Viarp. Vi som känner Anna tvivlar inte på att hon hade kunnat hålla isär sina roller i arbetet och på Viarp. Men vi har respekt för hennes val och tackar för hennes insatser.  Fram tills allmänt möte väljer ny ordförande har undertecknad utsetts till tillförordnad ordförande. Styrelsens arbete kommer fortskrida som vanligt.

 

Vi hälsar alla nytillkomna ryttare och föräldrar välkomna till oss. Hoppas ni hunnit finna er väl tillrätta. I samband med de flesta lektioner finns stallvärdar på plats och kan hjälpa er om ni behöver. Skulle de vara upptagna kan ni bara fråga någon annan. Jag kan lova er att de lite äldre och mer rutinerade ungdomarna, eller för den delen föräldrar, gärna hjälper er bara ni frågar.

Sen några månader tillbaka är vår nya fina cafeteria klar. Verkstad och traktorgarage är färdigställd och all pappershantering klar. Nu väntar vi bara på slutbeviset och sen ska även dessa lokaler tas i bruk. På tur står nu rivning av klubbhus och västra längan. Därefter ska stallet byggas ut i vinkel med det befintliga. Vi räknar med att detta arbete kommer påbörjas under hösten. 

 

Det ideella arbetet är en viktig del i föreningen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi har mängder med aktiviteter där ni kan hjälpa till. Det kan vara som funktionär på någon tävling, hjälpa till på fixardag eller hjälpa till att sälja New body. Utöver att vi får in pengar till t ex ny häst, möbler till våra nya lokaler etc brukar vi ha väldigt kul samtidigt.

 

Håll även utkik på anslagstavlor, hemsida och facebookgrupp. Hösten är fullspikad med tävlingar, höstlovsaktiviteter, julshow med mera. Där kommer ni även hitta information om de kommande etapperna på bygget.

 

Vi ses i stallet!

Leif Lindvall

 

 

 

Sommaren 2014

 

Viarp är lyx! Lyx i min vardag som ger energi och skapar glädje. Snart sätter terminen igång och det blir mer tid med hästarna och med alla Viarpsvänner igen och Viarp blir vårt andrum från jobb och skola, fem minuter från stan, mitt i naturen. 

 

Vi, alla Viarpare, har mycket att vara stolta över som tagit många år att skapa. Engagemanget hos vår personal och våra medlemmar är största skälet till att vi lyckas bibehålla och utveckla allt som Viarp står för. Jag tycker att det märks att även hästarna känner att de är viktiga och uppskattade av oss alla och därför vill göra sitt jobb så bra som möjligt. Tusen tack till er alla som bidrar till den härliga atmostfären!

 

Jag är också tacksam över att vi har en stabil styrelse där många av oss jobbat flera år ihop. Och med kontinuiteten kommer resultatet. Ekonomin är stadig, vi har kunnat göra det nödvändiga underhållet, bytt ut våra sedan länge uttjänta traktorer, haft sadelutprovare på plats och kunnat ge flera av våra hästar bättre sadlar. Och snart kan ni betala klubbkläder och annat genom vår nya kortmaskin. Detta är lite av vad som hänt senaste året.
Med andra ord, högt och lågt, stort och smått som sakta tar oss framåt.

 

En förutsättning för att kunna bygga de nya lokalerna har varit övertagande av stall och klubbhus från Landskrona Kommun. Vid stämman i mars röstade majoriteten för detta och därmed har vi nu tecknat avtal där föreningen äger samtliga byggnader och har även tecknat tomträttsavtal på marken där de står. Till avtalet är även ett arrendeavtal för betesmarkerna knutet. Trots lite försening räknar vi med att kunna börja bygga ny verkstad, maskingarage, cafeteria, domartorn och sekretariat efter sommaren. Sen är det nytt utbildningshus och nytt storhäststall som står på tur. En stor del av finansieringen är klar genom borgenslån från Landskrona Kommun och bidrag från Skåneidrotten och Allmänna Arvsfonden.

 

En Viarpare sa till mig att det finns forskningsstudier som visar att människor som deltar i föreningsliv generellt har ett friskare och längre liv. Ytterligare ett skäl till att vi alla ska hjälpas åt och fortsätter värna om vår fina gemenskap och Viarpsanda!

 

Välkomna till en ny termin med nya mål och mycket glädje!

 

Anna Classon

 

 

 

Sommaren 2013

 

När jag tänker på Viarp tänker jag på fälten när de ser ut som nu, med grönska och raps. Hästarna som betar i hagarna. Lyckliga barn som har tittat i pärmen och upptäckt att idag blir det favorithästen. Katterna som mitt i all aktivitet sover vidare i korgarna i stallet eller i någons knä på läktaren. Vuxengrupperna som tar en fika efter träningen. Med andra ord, idyll, harmoni och glädje. Jag hoppas att vi kan göra dina Viarpsdagar lika roliga och givande.


Tänk att vi är 600 medlemmar, Landskronas näst största förening. Ett stort maskineri som snurrar runt Susanne vår ridskolechef, våra ridlärare, kommitteerna, hästarna och inte minst alla ni som rider varje vecka på lektioner, tävlar för Viarp eller stöttar oss genom många års engagemang i stort och smått.

 
Jag är otroligt tacksam för den stabila grupp som valt att lägga mycket av sin tid på styrelsearbetet i Viarp. Nu har vi varit kollegor i flera år, arbetet blir bara roligare ju mer samspelta och effektiva vi blir. Alla besitter olika kompetenser och kompletterar varandra på ett bra sätt.


När det gäller förbättringen av vår anläggning har vi kommit en bit framåt och bygglovet är inlämnat för första etappen, som innebär nytt maskingarage, hinder/vagnförråd och verkstad i anslutning till stora ridhuset. Nästa etapp blir att riva den västra längan för att där kunna bygga ett nytt utbildningshus med kontor, teorisalar, omklädning, toaletter och duschar.


Just nu håller vi på att installera vårt nya IT-system, som ska hjälpa oss att administrera effektivare. För dig innebär detta att du kommer att få din faktura elektroniskt via mail framöver. Genom detta värnar vi om miljön och inte minst om vår ekonomi.

 

Gå gärna med i vår Facebook-grupp, här kan du läsa roliga inlägg från andra Viarpare och även få information om vad som är på gång. Hemsidan www.vkrk.se är förstås fortfarande vår officiella kanal för alla väsentlig information.
Om du vill vara med och utveckla vår verksamhet, skriv redan nu upp den 8 september. Då träffas vi för ett halvdagsmöte och diskuterar utvalda områden som vi vill prioritera att förbättra. Styrelsen, personalen, kommitteerna och Ungdomssektionen kommer att vara med och självklart är det roligt och värdefullt om många andra medlemmar också vill vara med och påverka! 

 

Välkomna till en ny termin!


Anna Classon

 

Anna Classon

 

 

;