Allmän information

Höstterminen startar måndagen den 15 augusti 2022 och avslutas 21 december 2022. Teori, för de grupper som har det, startar 1-2 veckor in i terminen. Vi planerar att ha kurser under terminen och lov. Terminerna är fulla med aktiviteter, håll utkik på anslagstavlan i stallet och besök vår hemsida www.vkrk.se som ständigt uppdateras! Du kan även följa oss på Facebookgruppen, VKRK - Viarps Kör & Ridklubb.

 

Röda dagar samt påskafton är det ingen ridning, alltså långfredag, påskafton, annandag påsk, påskdagen, 1:a maj, Kristi himmelfärdsdag och 6:e juni.

 

De flesta ridlektionerna är 45 minuter. För de som har kommit lite längre finns 60 minuters ridlektioner. Vi har även specialgrupper i hoppning och dressyr. Elevantalet i dessa grupper är begränsat till 6 elever och i övriga grupper ca 10 elever. Elever som rider i hoppspecialgrupp på lektionshäst bör rida en gång till varje vecka i dressyr eller vanlig grupp.

Alla grupper har teori istället för ridning vid ett tillfälle per termin. Ofta har vi gemensamma teoridagar då vi bjuder in en föreläsare eller har clinic. För alla juniorgrupper (45 min NYB, GI och GII) har vi teorilektioner i samband med ridningen. Här är våra duktiga teoriledare lärare.

 

Vi har två betalningstillfällen, en gång i juli och en gång i december dvs. höst- och vårtermin. Det går även bra att delbetala på tre tillfällen: för höstterminen 31 juli, 31 augusti och slutbetalning senast den 30 september och för vårterminen 15 december, 15 januari samt slutbetalning 15 februari. Detta meddelas till info@vkrk.se. Alla elever får ett utskick via mail med faktura på terminens ridning. Det är därför viktigt att du har uppgett din mailadress så din faktura kommer rätt. Om du har missat detta går det bra att maila den till oss. Du kommer få ett mail från oss som vi ber dig verifiera så fort som möjligt. 

Elever i familj med samma adress får 10% rabatt på ridavgift nr 2, 3, 4 osv (på den billigaste avgiften). Alla elever som rider två gånger i veckan får 10% rabatt på den billigaste avgiften. 

Ridande måste vara medlemmar och är då försäkrade. Medlemsavgiften betalas en gång per år. 

 

Vi har telefontid varje måndag, tisdag och torsdag kl. 14.00-15.00!

 

Stallets öppettider
Stallet öppnar vardagar 14.30 och stänger efter sista lektionen respektive dag. Lördagar öppnar stallet kl. 08.00 och stänger 14.00. Söndagar är stallet stängt om det inte är andra arrangemang som kurser, klubbtävling etc.

 

Viarps kör- och ridklubbs integritetspolicy - GDPR integritetspolicy

 

Försäkring

Alla som rider måste vara medlemmar, se mer info om pris under Ridpriser. I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring.  Läs mer under Föreningen/Försäkringar.

 

Säkerhetsutbildning
För alla ridskolans elever och föräldrar är det obligatoriskt att delta i en säkerhetskurs på 2 timmar vid ett tillfälle. Kursen tar upp hästens beteeende, säker hästhantering och rutiner på ridskolan. En säkerhetsbroschyr om rutiner och säkerhet på ridskolan delas ut till alla ridande och föräldrar.
Håll utkik i kalendariet på www.vkrk.se efter terminens datum för säkerhetskurs.

 

Före ridlektionens början

Tänk på att ha god tid på dig, så att du i lugn o ro kan bekanta dig med hästen innan lektionen!

Hästen ska visiteras, borstas och hovarna kratsas. Det är också bra att rykta hästen en stund. Det är skön massage för hästen och du själv blir uppvärmd inför ridpasset. Hästens borstar finns i blåa påsar som hänger på boxväggarna i stallet. I sadelkammaren hänger tränset och sadeln som är försedda med hästens namn. Här finns också namnade dressyrsadlar för de elever som har kommit lite längre. Det är viktigt att ta rätt sadel som är utprovad till hästen. Häst som står i box ska bindas upp med grimskaft när man gör i ordning den. I varje box finns det ring med grimskaft till uppbindning. Det finns också grimskaft som hänger i stallgången borta vid foderplatsen. Några hästar har benskydd och de finns i deras ryktpåsar. När du har tränsat ska grimman läggas i krubban för att varken du eller hästen ska trampa och fastna i den. Fråga gärna ridläraren, stallvärden eller någon annan i stallet om du är osäker eller vill ha hjälp med något!

 

Efter ridlektionens slut

Om din häst inte ska gå lektionen efter, så får du leda in den i stallet igen och ta av sadel och träns. Bettet som hästen har haft i munnen måste tvättas av innan tränset hängs tillbaka på sin plats. Borsta och ev. rykta hästen också. Kontrollera hovarna och att den inte har fått skav eller annan skada. Benskydden läggs i blåa ryktpåsen. På vintern har flera hästar täcken som läggs på, av den ryttaren som rider hästen sist för dagen. Knäpp alla spännen och gjordar. Kolla att boxdörren blir ordentligt låst. All utrustning till dig och din häst ska läggas tillbaks på sina platser. 

 

 

Välkomna till Viarp!

 

Uteritt i grupp

 

 

 

 

 

 

 

;