Sök:

Våra hästar

     

AC-Sir Obama af Engvang

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:skimmel
Härstamning:
Mankhöjd:145 cm

Obama, som han kallas, är en Connemara valack som är född 2009. Han kom till Viarp 2014 och är super snäll i stallet men uppskattar när ryttaren har tid på sig innan ridningen för att lära känna honom lite bättre. I ridningen är han känslig för plötsliga rörelser men om man är lugn så är han underbar att rida. I hoppningen är han snäll och hopar allt man styr på.

Altius

Född:2004
Kön:Vallack
Ras:tjeckiskt halvblod
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:ca. 165

Altius är född 2004 och kom till Viarp 2011. Han älskar att få uppmärksamhet i stallet. I ridningen är han trygg och snäll. Han passade in perfekt i lektionsverksamheten från första dagen! Han är även säker och okomplicerad i hoppningen både för dig som är nybörjare och för dig som rider i en mer avancerad grupp. 

Ballinacogh Macey

Född:2006
Kön:Sto
Ras:Irländsk korsning
Färg:Brunskäck
Härstamning:
Mankhöjd:ca. 165 cm

Ballina, som hon kallas, är importerad från Irland och är född 2006. Hon kom till viarp 2011 och är en gosig och mysig häst i stallet. Kontrollera noga före och efter ridning att hon inte fått något skav av sadelgjorden eftersom hon har känslig hud. Ballina är mjuk och känslig att rida. Hon är duktig i både dressyr och hoppning och ger sin ryttare en trevlig och trygg känsla.        

 

Ballyduff Boy

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:Skimmel
Härstamning:e. Ballybeg JJ - Monaghanstown Fionn
Mankhöjd:

Boy, som han kallas, är född 2009 och är en D-ponny. Han kom till Viarp 2016 och är en super snäll ponny i stallet och älskar när barnen pysslar med honom. Han är en okomplicerad ponny att rida och har lärt sig sitt jobb på ridskolan snabbt. Boy tycker om att lära sina elever att rida och går därför lika bra på nybörjarlektionerna som på de mer avancerade lektionerna.

Blomberg

Född:1999
Kön:Vallack
Ras:sv ridponny
Färg:brunskimmel
Härstamning:
Mankhöjd:120 cm

Blomberg är en B-ponny född 1999. Han kom till Viarp 2007 och har blivit mångas favorit då han är en snäll och mysig ponny i stallet. På lektion är han en trygg och säker ponny men kan ibland bli lite tjurig på de andra hästarna om de kommer för nära, håll därför ordentligt avstånd till de andra hästarna. Blomberg älskar att hoppa och är även en duktig tävlingsponny som har vunnit många priser.  

Fabian

Född:2005
Kön:Vallack
Ras:Fjording
Färg:gulblack
Härstamning:imp Danmark
Mankhöjd:ca 140 cm

Fabian är en C-ponny född 2005. Han kom till Viarp 2009 och är stallets pajas som ofta ger oss ett gott skratt. Fabian är snäll i både hoppning och dressyr när man rider. Ibland testar han dock om man verkligen måste trava, eller om han kanske kan få gå bort till kompisarna på andra volten. Han är snäll i stallet och älskar när ryttaren har extra tid att stå och mysa en stund. Fabian är även inkörd och är en duktig körhäst!

 

Filippa Ester

Född:2006
Kön:Sto
Ras:fjording
Färg:gulblack
Härstamning:imp Danmark
Mankhöjd:ca 140 cm

Filippa, som hon kallas, är en C-ponny 2006. Hon kom till Viarp 2009 och är snäll och gosig i stallet och lägger gärna sitt huvud i ditt knä för att mysa. I ridningen är hon trygg och känslig. På hopplektionerna är hon säker och hoppar lagom högt. Filippa är även en trygg körponny! Hon får ofta vara med på olika uppvisningar som påskshow och julbazar för att visa upp körningen! 

Genua

Född:2011
Kön:
Ras:KWPN
Färg:fux
Härstamning:e. Uphill - Riverman
Mankhöjd:

Genua är importerad från Holland och är född 2011. Hon kom till oss i november 2016 och är en mjuk och harmonisk häst som älskar att bli ompysslad i stallet. Genua har en bra grundutbildning i dressyr och är fin och känslig att rida. Hon rör sig på ett lätt och trevligt sätt och ger ryttaren en bra känsla. 

Highburren Glint

Född:2012
Kön:Vallack
Ras:Irish Sport Horse
Färg:Skimmel
Härstamning:e. Golden Glint - Grey Macha
Mankhöjd:

Glint, som han kallas, är född 2012 och är en D-ponny. Han kom till Viarp i maj 2017 och är en snäll och gosig ponny i stallet. Han tycker om att mysa en stund innan ridpasset. Glints bästa vän är Touch och står ofta tillsammans i hagen och kliar manke. I ridningen är han en känslig och försiktig ponny som är under utbildning hösten 2017. Hans favorit pass är hoppning och han älskar uteritter och terräng.

Jackson

Född:2002
Kön:Vallack
Ras:halvblod
Färg:Fux
Härstamning:e Dardel u. Radestown Sunshine
Mankhöjd:160 cm

Jackson är en liten storhäst som är född 2002. Han kom till Viarp 2009 och är en riktig kelgris och vill att man klappar och gosar med honom innan ridpasset och vill att man tar det lugnt när man sadlar och spänner sadelgjorden. Använd gärna pallen när du sitter upp så undviker du att sätta tån i hans mage. Jackson är lika duktig i dressyren som i hoppningen. Han är mjuk och lydig att rida och trivs bäst när ryttaren har en mjuk, stadig hand. 

 

Kasper

Född:1992
Kön:Vallack
Ras:fjording
Färg:gulblack
Härstamning:
Mankhöjd:140 cm

Kasper är född 1992 och är en C-ponny. Han kom till Viarp 1999 och är den av hästarna som funnits på ridskolan längst. Kasper är snäll i stallet, men uppskattar lugn och ro. I ridningen är Kasper snäll, trygg och mjuk att sitta på. Kasper har lätt att få foderstrupsförstoppning och har därför en stor sten i krubban för att inte äta för snabbt.

 

 

Lindhagas Star

Född:2005
Kön:Vallack
Ras:russ
Färg:fux
Härstamning: e.Drömprinsen u. Love
Mankhöjd:126 cm

Star, som han kallas, är en B-ponny som är född 2005. Han kom till Viarp 2008 och tycker om att bli ompysslad i  stallet. I ridningen är Star en snäll och trygg ponny åt det pigga hållet. Han är känslig och lydig och duktig på att hoppa. Star tycker om ryttare med mjuka händer, även om han ibland blir lite snabb så är det viktigt att mjukna på tyglarna så fort han lyssnar på förhållningarna.

Mans Touch

Född:2011
Kön:Vallack
Ras:Irländsk ridponny
Färg:Skimmel
Härstamning:Okänd
Mankhöjd:

Touch, som han kallas, är en D-ponny som är född 2011. Han kom till Viarp i juli 2017 men har snabbt hittat en bästa vän i Glint. Han är en snäll ponny som kan vara lite känslig i hanteringen, tänk därför på att alltid vara i god tid till så ni hinner pyssla lite extra innan ridpasset. I ridningen är han fortfarande under utbildning hösten 2017, men lär sig snabbt. Han är lite svagare i dressyren där han behöver en tydlig ryttare men älskar att hoppa och rida ut!

Miranda

Född:2007
Kön:Sto
Ras:svensk ridponny
Färg:fux
Härstamning:
Mankhöjd:130

Miranda är ett B-ponny sto som är född 2007. Hon kom till Viarp 2015 och i stallet är hon snäll och gossig och läger gärna sitt huvud i din famn för att mysa. Hon är en framåt och pigg ponny som vill ha en mjuk men bestämd ryttare. I dressyren är hon välutbildad och trevlig. Miranda hoppar även bra men stort och vill gärna att ryttaren tar ett litet mantag i språnget så man inte råkar dra henne i munnen. 

Model County Fred

Född:2010
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:Skimmel
Härstamning:Okänd
Mankhöjd:

Freddie, som han kallas, är född 2010 och är en D-ponny. Han kom till Viarp 2016. Redan när han var relativt ny i stallet blev han snabbt mångas favorit och ridlärarnas klippa på lektionerna. Han älskar uteritter där han går fram överallt och är lugnet själv. Han gillar däremot inte när den oerfarne ryttaren har spö i handen vid ridning då han är lite rädd för det. Han är en mjuk och fin häst att rida.

Pablo

Född:2005
Kön:Vallack
Ras:Halvblod
Färg:Mörkbrun
Härstamning:
Mankhöjd:164

Pablo är en valack som är född 2005. Han kom till Viarp 2014 och är mysig och välkomnande i stallet och älskar att bli kliad. Pablo är snäll att rida och bär sin ryttare lugnt och säkert. Han är utbildad i dressyren men tycker ibland att det är lite tråkigt att utöva det, en mjuk och följsam hand och sits behövs så att han inte blir stark. Hoppningen är hans bästa sida och han älskar att hoppa alla typer av hinder.  

Paris

Född:2004
Kön:Sto
Ras:Imp. Tyskland
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:168 cm

Paris är ett sto som är född i Tyskland 2004. Hon kom till Viarp 2015 och är snäll i stallet och älskar att bli ompysslad. Paris är välutbildad i dressyren och är snäll och trygg i ridningen. Hon får den mest osäkra ryttaren att tro på sig själv. I hoppningen är hon super snäll och hoppar enkelt med fin teknik och följsamhet, men hon behöver ibland se hindret en gång först. Hon älskar att rida ut och går gärna först i ledet och visar de andra vägen, gärna tillsammans med bästisen Rovena. 

Pluto

Född:2003
Kön:Vallack
Ras:Ridponny
Färg:br leopardtigrerad
Härstamning:imp Holland
Mankhöjd:147 cm

Pluto är född 2003 och är en D-ponny valack. Han kom till Viarp 2008 och i stallet är han en snäll ponny som gillar att bli borstad. Han är en trevlig och snäll ponny i ridningen. Pluto är ibland lite lat så det gäller att rida aktivt med säte och skänkel. Han är säker i hoppningen, men självklart gör han inte allt av sig själv utan behöver hjälp av dig som ryttare för att hålla ett bra tempo.

 

Robe Knight Time

Född:2008
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:Skimmel
Härstamning:e. Dungimmon Knight u. Caperann Ruby
Mankhöjd:144

Robbe, som han kallas, är en valack född 2008. Han kom till Viarp 2014 och han kommer från Irland. Han är snäll i stallet och gillar att bli ompysslad. Robbe är trygg i ridningen både vad gäller dressyr, hoppning och uteritt. Han har kommit att bli mångas favorit då han alltid är positiv oavsett gren som utövas. 

 

Rovena

Född:2004
Kön:Sto
Ras:Imp. Litauen
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:168 cm

Rovena är född 2004 och kommer från Litauen där hon även fått föl. Hon kom till Viarp 2015 och är snäll i stallet och har ofta öronen framåt så fort det händer något där. Rovena är en pigg och framåt häst i ridningen. Hon är snäll och trevlig i dressyren men vill gärna ha en mjuk och stadig hand. I hoppningen är hon snäll men pigg och ivrig och behöver därför en extra lugn och stadig hand där. Hon försöker alltid göra sitt bästa. Hon älskar att rida ut och går gärna först tillsammans med bästa kompisen Paris.   

Simba

Född:2006
Kön:Sto
Ras:Shetlandsponny
Färg:rödskäck
Härstamning:
Mankhöjd:107 cm

Simba är född 2006. Hon kom till Viarp 2010 och är stallets minsta ponny med sina 105 cm. Simba är snäll i boxen och perfekt för de minsta barnen att pyssla med själv. Hon har vattenhink, kolla gärna så hon har rent vatten. I ridningen är hon snäll och pigg och hon är även inkörd. Simba är dock känslig i sin mun, så tänk på att bara ta försiktigt i tyglarna när du ska svänga eller bromsa henne.

 

Sunny

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Ridponny
Färg:
Härstamning:e. Castleside JJ Junior u. Sheeba Diva
Mankhöjd:148

Sunny är född 2009 och är en D-ponny valack. Han kom till Viarp 2014 och är en snäll och mysig ponny att hålla på med i stallet. Han är välskolad och gillar både hoppning och dressyr och är trots sin storlek en lätt och smidig ponny att rida. Han älskar även att rida ut där han är trygg och snäll.

 

Tia Maria

Född:2009
Kön:Sto
Ras:Svenskt halvblod
Färg:brun
Härstamning:e. Lambourgini - Chapman
Mankhöjd:

Tia Maria är ett sto född 2009. Hon kom till Viarp mars 2016 och är snäll i stallet och gosar gärna lite extra med sin ryttare både innan och efter lektionen. Redan när Tia inte varit på ridskolan så länge hade hon lärt sig sitt jobb snabbt och går idag med allt från nybörjare till mer avancerade elever. Hon tycker om att både hoppa och rida dressyr men hennes favorit är ändå uteritter där hon gärna går först i ledet.

Torpets Allena

Född:2004
Kön:Sto
Ras:Gotlandsruss
Färg:brun
Härstamning:e. Citrus - Haj
Mankhöjd:

Allena, som hon kallas, är ett B-ponny sto född 2004. Hon kom till Viarp 2016. Hon är snäll i boxen och tycker att det är mysigt med lite gos före och efter lektionerna. I ridningen är hon mycket snäll men lite lat, men med rätt teknik får man henne glatt framåt. Hon tycker det är roligt med det mesta och uppskattar både hoppning dressyr och uteritter, även om man måste passa henne så hon inte stannar och äter i vägkanten.

Vero Moda

Född:2010
Kön:Sto
Ras:Svenskt Halvblod
Färg:brun
Härstamning:e. Careful - Indus
Mankhöjd:

Vera, som hon kallas, är ett svenskt varmblodssto född 2010.  Hon kom till Viarp i november 2016 och har haft ett föl innan dess och har även hunnit med att tävla en del i hoppning. I stallet är Vera otroligt snäll och älskar att bli ompysslad. Ägna gärna lite tid åt henne innan ridpasset. Hoppningen är hennes starka sida, men utvecklas varje vecka i dressyren. I ridningen är det viktigt att du som ryttare har en stadig sist och är lätt i handen, då trivs hon som bäst. Vera försöker alltid att samarbeta och gör alltid sitt bästa.

Wendelise

Född:2003
Kön:Sto
Ras:imp. Holland
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:170 cm

Wendelise är ett sto som är född 2003 och importerad från Holland. Hon kom till Viarp 2013 och är en nyfiken häst samtidigt som hon är lite försiktig. I ridningen är hon känslig, mjuk och fin att rida. Hon är välskolad i dressyren och rör sig lagom stort. Wendelise tycker det är jätte kul att hoppa blir pigg och framåt, ha därför mjuka händer och ta ett mantag innan hindret.

 

Woodbine Bandit Bob

Född:2011
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:mörkbrun
Härstamning:e. Mirah´s Oyster Bandit - Rosenaharley Rowley
Mankhöjd:

Bandit, som han kallas, är född 2011 och är en D-ponny. Han kom till Viarp 2016 och är en snäll häst i stallet och gillar uppmärksamhet. Hans unga ålder när han kom gjorde att han utbildades sidan om lektionerna under första tiden. Men numera har han kommit in verksamheten helt. Bandit är en välbyggd ponny med fantastisk hoppteknik.

Önnarps Rizzla

Född:2008
Kön:Sto
Ras:Connemara
Färg:bork (golden dun)
Härstamning:
Mankhöjd:146

Rizzla, som hon kallas, är ett D-ponny sto som är född 2008. Rizzla köptes av Viarp på auktion sommaren 2012 och reds då in. Det har visat sig vara ett bra köp då hon blivit mångas favorit. I stallet är hon en riktig kelgris och vill gärna vara med. Rizzla är snäll och duktig både i dressyr och  i hoppning. Hon är känslig och mjuk och lär sig snabbt vad ryttaren kräver av henne.