Sök:

Ridlärare

Viarps Kör- och ridklubb har välmeriterad personal inom både dressyr och hoppning.

  

 

 

Plakett

 

Viarps Kör- och ridklubb har rätt att använda Svenska Ridsportförbundets plakett, utbildad personal, eftersom vi med god marginal uppfyller förbundets krav på vilken utbildning personalen på en av förbundet godkänt ridskola skall ha. Ridskolor som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet besiktigas en gång vart tredje år. 

 

 

 

Ridskolechef Susanne Johannesson 

Susanne blå

 

Susanne har arbetat som ridskolechef vid ridskolan sedan 30 år, redan som liten tjej började hon rida på Viarp. Sin gedigna utbildning har hon fått vid våra två riksanläggningar, Strömsholm och Flyinge. Hon är fantastisk pedagog och en duktig samordnare, som hanterar många bollar i luften varje dag, men lyckas alltid få ihop det. Susanne undervisar såväl nybörjare som mer rutinerade elever, men en stor del av hennes tid går till driften av verksamheten. Ni hittar henne oftast på kontorer och nu mera tillsammans med sin ständige följeslagare hunden Ilse. Att alla ska känna sig välkomna till ridskolan är hennes filosofi vilket hon lyckas väldigt bra med att genomsyra genom hela verksamheten. 

Liksom övriga ridlärare ägnar Susanne all sin fritid åt hästar! Hon har själv varit en duktig tävlingsryttare både inom dressyr, hoppning och fälttävlan samt har under många år arbetat med galopphästar och uppfödning sidan om ridskolan. Nu för tiden ägnar hon sig  främst åt att döma dressyrtävlingar där hon dömer upp till och med medelsvår klass. Dessutom lägger hon mycket tid på barnens hästar o ponnyer hemma på gården och i stället för att tävla själv har hon nu mera låtit döttrarna ta över den rollen. Hennes roll är nu mera att heja och hjälpa till vid sidan om tävlingsbanan och vara den äkta hästmamma hon faktiskt är.

 

 

 

Ridlärare Lotta Ringwall

Lotta 2

 

Lotta  är utbildad vid Strömsholm och är även utbildad C-tränare i dressyr. Förutom jobbet på ridskolan så driver hon Stall Viatorp med inackorderings hästar och dressyrträning.  Hon är hästansvarig på ridskolan och sköter allt från visitation av hästar till skötsel av hästutrustningen. Lotta tävlar på MSV nivå i dressyr på egna hästen Ransome Ruby. Hon är en omtyckt ridlärare speciellt bland våra dressyrryttare då hon är tydlig och noggrann i sin undervisning. På ridskolan har hon flera av veckans specialgrupper i dressyr men även barn- och ungdomsgrupper. Hon undervisar även ridlärarna i ridning varannan torsdag förmiddag.   

 

 

 

Ridlärare Cecilia Gustafsson

Cecilia

 

Cecilia har utbildning inom djurvård och röntgenteknik. Hon är en noggrann och pedagogisk person och ser gärna att eleverna kan en övning till 100% innan hon går vidare. Till sättet är Cecilia en mjuk person som är omtyckt av både barn och vuxna, hennes lugn speglar ofta av sig på både människor och hästar vilket gör att stämningen alltid är väldigt trivsam.  Förutom arbetet på ridskolan jobbar hon som veterinärassistent på Saxtorps Hästklinik och har många års erfarenhet av hästvård. Förutom att undervisa innehåller hennes tjänst hantering av hemsida och facebook och kontakt med vår klubbtävlingskommittée där hon gör propositionerna och startlistor. Hemma på gården finns flera hästar som hennes döttrar rider och tävlar på.

 

 

 

Ridlärare Erica Andersson

Erica

 

Erica är utbildad vid Flyinge där hon har varit stipendiat och gått unghästprogrammet. Under åren har hon jobbat i olika utbildnings/ försäljningsstall. Erica började rida på Viarp redan som liten och har efter skolåren utbildat sig vidare och bland annat varit stipendiat på Flyinge.  Erica brinner för hoppning men har även ett stort dressyrintresse. Hon älskar barn och att undervisa! När hon inte jobbar på Viarp så driver hon ett mindre företag där hon utbildar hästar åt kunder. Erica brinner för hoppningen och är hoppansvarig. Hon är en inspirerande och omtyckt ridlärare som gärna peppar sina elever lite extra på tävlingsbanan och i undervisningen. 

 

 

 

Ridlärare Jennifer Redinge Rosengren


Bild

 

Jennifer är utbildad level I vid Strömsholm och började jobba på ridskolan direkt efter sina gymnasiestudier. Under sina år på ridskolan har hon parallellt studerat Service Managment vid Lunds Universitet och just nu studerar hon till sjuksköterska. Hon har idag tagit en mer administrativroll och jobbar bl. a. med våra foldrar samt årskalendern. Jennifer har även ridlektioner på måndagskvällar, ansvar för voltigegruppen och våra teoriledare. Hon brinner för bra ridning och att skynda långsamt. Hennes favoritgren är fälttävlan eftersom man då får en allsidig träning och ett bra sammarbete med sin häst.      

 

 

 

 

Ridlärare Mathilda Gustafsson

Bild

 

Mathilda är utbildad ungdomsledare samt ridledare vid Bollerup. Hon började sin ridkarriär på ridskolan och har efterhand börjat undervisa mer och mer. Idag har hon lektioner på torsdagar samt håller i Prova på ridning och ridkalas. Mathilda tävlar främst själv i dressyr men gillar även hoppning där hon är noggrann med grunden för att alla elever ska bli säkra i ridningen.   

 

 

Ridlärare Saga Classon

Bild

 

Saga har gått Ridsportförbundets utbildning Talang Skåne. Saga började rida på ridskolan när hon var liten och har utbildats i Viarps egen internutbildning "Jordnära ledarskolan". Hon har varit en mycket omtyckt teoriledare och håller i Prova på ridning och ridkalas. Hon är vikarie vid ordinarie lektioner.   På fritiden driver Saga ett eget företag och håller dressyr träningar. Hon är gärna i stallet och tar hand om sina egna hästar, bl. a  Nilo som hon tävlar framgångsrikt i dressyr.