Sök:

Ridlärare

Viarps Kör- och ridklubb har välmeriterad personal inom både dressyr och hoppning.

  

 

 

Plakett

 

Viarps Kör- och ridklubb har rätt att använda Svenska Ridsportförbundets plakett, utbildad personal, eftersom vi med god marginal uppfyller förbundets krav på vilken utbildning personalen på en av förbundet godkänt ridskola skall ha. Ridskolor som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet besiktigas en gång vart tredje år. 

 

 

 

Ridskolechef Susanne Johannesson 

Susanne blå

 

Susanne har arbetat vid ridskolan i över 20 år, redan som liten tjej började hon rida på Viarp. Sin gedigna utbildning har hon fått vid våra två riksanläggningar, Strömsholm och Flyinge. Liksom övriga ridlärare ägnar Susanne all sin fritid åt hästar! Hon är fantastisk pedagog och en duktig samordnare, som hanterar många bollar i luften varje dag, men lyckas alltid få ihop det. Att alla ska känna sig välkomna till ridskolan är hennes filosofi vilket hon lyckas väldigt bra med att genomsyra genom hela verksamheten. Hon har själv varit en duktig tävlingsryttare både inom dressyr, hoppning och fälttävlan samt har under många år arbetat med galopphästar och uppfödning sidan om ridskolan. Nu för tiden ägnar hon sig  främst åt att döma dressyrtävlingar där hon dömer upp till och med medelsvår klass. Dessutom lägger hon mycket tid på barnens ponnyer hemma på gården och i stället för att tävla själv har hon nu mera låtit döttrarna ta över den rollen. Hennes roll är nu mera att heja och hjälpa till vid sidan om tävlingsbanan och vara den äkta hästmamma hon faktiskt är.

 

 

 

Ridlärare Lotta Ringwall

Lotta 2

 

Lotta  är utbildad vid Strömsholm och är även utbildad C-tränare i dressyr. Förutom jobbet på ridskolan så driver hon Stall Viatorp tillsammans med sin sambo Steen. På ridskolan har hon flera av veckans specialgrupper i dressyr men även barn- och ungdomsgrupper. Förutom att hålla i lektioner är hon hästansvarig på ridskolan och sköter allt från visitation till hästutrustningen. Lotta tävlar på MSV nivå i dressyr på egna hästen Ransome Ruby och lånade hästen Dirigent. Hon är en omtyckt ridlärare speciellt bland våra dressyrryttare då hon är tydlig och noggrann i sin undervisning. Hon undervisar även ridlärarna i ridning varannan torsdag förmiddag.   

 

 

 

Ridlärare Cecilia Gustafsson

Cecilia

 

Cecilia har utbildning inom djurvård och röntgenteknik. Hon är en noggrann och pedagogisk person och ser gärna att eleverna kan en övning till 100% innan hon går vidare. Förutom arbetet på ridskolan jobbar hon som veterinärassistent på Saxtorps Hästklinik och har många års erfarenhet av hästvård. Förutom att undervisa innehåller hennes tjänst hantering av hemsida och facebook, kontakt med vår klubbtävlingskommittée där hon gör propositionerna och startlistor. Hemma på gården finns flera hästar som hennes döttrar rider och tävlar på.

 

 

 

Ridlärare Erica Andersson

Erica

 

Erica är utbildad vid Flyinge där hon har varit stipendiat och gått unghästprogrammet. Hon har själv en 4 åring som hon hoppas mycket på inför framtiden. Under åren har hon jobbat i olika hopp- och dressyrstall samt studerat vid Båstads Universitet. Erica är uppvuxen på ridskolan och har nu fått en fast tjänst här, hon bedriver även sidan om ridskolan en egen utbildningsverksamhet. Erica brinner för hoppningen och är tillsammans med My hoppansvarig. Hon är en inspirerande och omtyckt ridlärare som gärna peppar sina elever lite extra på tävlingsbanan och i undervisningen. 

 

                                                


 


 

Hästskötare Lars Sellergren

Hästskötare

 

Lars eller Lasse som många känner honom som, firade sommaren 2011, 25-årsjubileum som trogen medarbetare vid Viarp. Det är Lars som under vardagarna fodrar våra hästar, släpper ut och in från hagarna, mockar och gör allt annat som behövs för att våra hästar skall ha det bra och bli väl omhändertagna. När Lasse har semester om somrarna tillbringar han tiden i Råå Hamn där han har egen segelbåt.