Allmän information

Höstterminen 2024 startar måndagen 12 augusti och avslutas lördagen 21 december. Teori, för de grupper som har det, startar 1-2 veckor in i terminen.

Vårterminen 2025 startar tisdagen 7 januari och avslutas lördagen 14 juni.

Röda dagar samt påskafton är det ingen ridning, alltså långfredag, påskafton, annandag påsk, påskdagen, 1:a maj, Kristi himmelfärdsdag och 6:e juni.

De flesta ridlektionerna är 45 minuter. För de som har kommit lite längre finns 60 minuters ridlektioner och för de yngre barnen finns 30 minuters barnridning. Vi har även specialgrupper i hoppning och dressyr. Elevantalet i dessa grupper är begränsat till 6 elever och i övriga grupper ca 10 elever. Elever som rider i hoppspecialgrupp på lektionshäst, bör rida en gång till varje vecka i dressyr eller vanlig grupp.

Alla grupper har teori istället för ridning vid ett tillfälle per termin. Ofta har vi gemensamma teoridagar då vi bjuder in en föreläsare eller har clinic. För alla juniorgrupper (45 min NYB och GI) har vi teorilektioner i samband med ridningen. Här är våra duktiga teoriledare lärare.

Vi planerar att ha kurser under terminen och lov. Håll koll här på hemsidan och på anslagstavlan.

Lättast att nå oss på telefon är måndag, tisdag och torsdag kl. 14.00-15.00, 0418-75036. Men skicka gärna ett mail om du inte får tag på oss så hör vi av oss, info@vkrk.se.

Alla som rider måste vara medlemmar, i medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring. Se mer info under Ridpriser och Försäkringar & Licenser.

Säkerhetsutbildning
För alla ridskolans elever och föräldrar är det obligatoriskt att delta i en säkerhetskurs på 2 timmar vid ett tillfälle. Kursen tar upp hästens beteende, säker hästhantering och rutiner på ridskolan.
Håll utkik här på hemsidan och på anslagstavlan efter terminens datum för säkerhetskurs.

Före ridlektionens början
Tänk på att ha god tid på dig, så att du i lugn o ro kan bekanta dig med hästen innan lektionen!
Hästen ska visiteras, borstas och hovarna kratsas. Hästens borstar finns i blåa påsar som hänger på boxväggarna i stallet. I sadelkammaren hänger tränset och sadeln som är försedda med hästens namn. Här finns också namnade dressyrsadlar för de elever som har kommit lite längre. Det är viktigt att ta rätt sadel som är utprovad till hästen. Häst som står i box ska bindas upp med grimskaft när man gör i ordning den. I varje box finns det en ring med grimskaft till uppbindning. Det finns också grimskaft som hänger i stallgången borta vid foderplatsen. Några hästar har benskydd och de finns i deras ryktpåsar. När du har tränsat ska grimman knäppas av från grimskaftet och läggas i krubban eller hängas på kroken på boxdörren för att varken du eller hästen ska trampa och fastna i den. Fråga gärna ridläraren, stallvärden eller någon annan i stallet om du är osäker eller vill ha hjälp med något!

Efter ridlektionens slut
Om din häst inte ska gå lektionen efter, så får du leda in den i stallet igen och ta av sadel och träns. Bettet som hästen har haft i munnen måste tvättas av innan tränset hängs tillbaka på sin plats. Borsta hästen också. Kontrollera hovarna och att den inte har fått skav eller annan skada. Benskydden läggs i blåa ryktpåsen. På vintern har flera hästar täcken som läggs på, av den ryttaren som rider hästen sist för dagen. Knäpp alla spännen och gjordar. Kolla att boxdörren blir ordentligt låst. All utrustning till dig och din häst ska läggas tillbaks på sina platser. 

Välkomna till Viarp! 

En gång i juli och en gång i december dvs. höst- och vårtermin. Det går även bra att delbetala på tre tillfällen: för höstterminen 31 juli, 31 augusti och slutbetalning senast den 30 september och för vårterminen 15 december, 15 januari samt slutbetalning 15 februari. Detta meddelas till info@vkrk.se. Alla elever får ett utskick via mail med faktura på terminens ridning. Det är därför viktigt att du har uppgett din mailadress så din faktura kommer rätt. Om du har missat detta går det bra att maila den till oss. Du kommer få ett mail från oss som vi ber dig verifiera så fort som möjligt. 

Elever i familj med samma adress får 10% rabatt på ridavgift nr 2, 3, 4 osv (på den billigaste avgiften). Alla elever som rider två gånger i veckan får 10% rabatt på den billigaste avgiften.

Ridande måste vara medlemmar och är då försäkrade. Medlemsavgiften betalas en gång per år. 

Avbokning av ridlektion – viktig information!

Om du/eleven är sjuk eller förhindrad och inte  komma på din/sin ridlektion så är det viktigt att du AVBOKAR oavsett hur nära inpå lektionen det är. Skicka ett mail till info@vkrk.se eller ring till telefonsvarare på 0418-75036. Ange namn, riddag, datum och ridlärare så vi vet vem det gäller.
Bokar du av senast kl.12.00 på vardagar och senast kl. 7.30 på lördagar har du möjlighet att rida igen den missade lektionen i mån av plats inom innevarande termin. Igenridning sker efter överenskommelse med en ridlärare. Du kan max utnyttja två tillfällen per termin att rida igen. 

 

All igenridning sker I MÅN AV PLATS.

 

Det går inte att rida igen den sista veckan på respektive termin. Då har ridlärarna planerat särskilda aktiviteter för sina respektive ridgrupper. All ev. igenridning kan endast göras samma termin.

Ridavgiften kan betalas tillbaka mot uppvisande av intyg från läkare, eller veterinär (om du rider på egen häst.). Dock är de tre första tillfällena är karensgånger som du inte får pengar för men två tillfälle kan du rida igen. Meddela ridläraren snarast vid sjukdom så eventuellt en annan elev kan ta din plats.  Om du av någon annan anledning väljer att sluta rida under pågående termin är ridskolan inte skyldig att återbetala ridavgiften. Du kan överlåta din ridlektion till en likvärdig ryttare efter ridlärarens godkännande. 

Stallet öppnar vardagar 14.30 och stänger efter sista lektionen respektive dag. Lördagar öppnar stallet kl. 08.00 och stänger 14.00. Söndagar och röda dagar är stallet stängt om det inte är andra arrangemang som kurser, klubbtävling etc.

Under sommarlovet när hästarna är på bete samt under jullovet när där inte är aktiviteter är stallet stängt.

 

 

Mer om GDPR integritetspolicyhittar du under viktiga dokument.

Mer om försäkringar hittar du under Försäkring.