15JanAlla dagarGrönt Kort kursMed start den 15 januari(Alla dagar: Måndag)(GMT+01:00)

Tid

Alla dagar (Måndag)(GMT+01:00)

Beskrivning

Klicka här för att läsa som pdf.

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart. Du har hela året som du fyller 13 år på dig att gå kursen samt avlägga proven. Läs mer om åldersgränserna i följande länk;  https://www.skaneridsport.se/Utbildningochevent/grontkort 

För att ta Grönt kort behöver du göra ett teoretiskt prov samt praktiskt ”prov” där du visar dina ridkunskaper. Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är den tävlandes kunskap som ska intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare. Om du inte har möjlighet att göra ett ridkunskapsprov för din egen ridlärare/tränare finns möjlighet att göra detta under kursen. Den teoretiska kunskap du kommer få med dig efter kursen är bland annat hur ridsportförbundet är uppbyggt, hur de olika tävlingsgrenarna går till, vad en funktionär gör och hur du förbereder dig för tävling samt allmän horsemanship. Titta gärna in på http://www.ridsport.se/Hastkunskap/ innan kursstart för att förbereda dig. Det är också bra om du är registrerad i TDB (gratis), minderåriga ska INTE skapa en egen inloggning i samband med Grönt kort-utbildning om de redan finns i TDB.  

Ditt gröna kort kan beställas genom att gå till ”Mina sidor” – ”Profil” – ”Beställ grönt kort” eller om du vill beställa till någon av dina ryttare ”Mina sidor” – ”Ryttare” – klickar på ryttarens namn – ”Beställ grönt kort”. Det står eventuellt att allt måste vara klart- men det är bara att beställa om du har pengar på kontot. 

Kursen är uppdelad i två delar, en teoretiskdel som är nätbaserad och en del med fysiska träffar och praktiska moment. Den teoretiska delen måste vara klar 5 dagar innan den fysiska delen påbörjas. Du måste vara medlem i en Skånskridklubb för att erhålla grönt kort via Skånes ridsportförbund. 

Följande datum och tider gäller för kursen; 

15/1       18.00-19.00 Introduktion – uppstart till nätbaserad kurs. 

16/1–22/11    Tid för att göra klart teoretisk del på webben 

27/1     09.00-15.00 Fysiskträff del 1 

28/1     09.00-15.00 Fysiskträff del 2 med praktiska moment 

31/1    18.00-ca. 20.00 Slutprov 

Anmälan: 

Anmälan är bindande och görs snarast, men senast den 12/1 till info@vkrk.se. Minst antal anmälningar är 10 stycken, kan bli färre men då justeras priset. 

Kostnad: 

ca 1050kr, beroende på antalet anmälda deltagare    

+ 100kr för administrering av ert gröna kort. 

+ 175kr för inlogg på webbplatsen; beställ via www.idrottsbocker.se – ridsport – grönt kort, digital artikel. 

Betalning: 

Via faktura.